DISTRIBUIȚI
NBC

Furtuna tropicală Humberto a crescut în intensitate în Oceanul Atlantic şi a devenit uragan de categoria 1, a anunţat duminică seara Centrul Naţional pentru Uragane din SUA, relatează luni dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Furtuna se afla la aproximativ 1.260 de kilometri vest de Bermuda, fiind însoţită de vânturi cu o viteză maximă de 120 de kilometri pe oră.


Citeşte şi: Trump dă undă verde pentru folosirea petrolului din rezervele americane şi ameninţă cu o ripostă dură

Uraganul se îndrepta către nord-est cu o viteză de şase kilometri pe oră.

Centrul Naţional pentru Uragane a anunţat duminică creşterea în intensitate a furtunii şi a precizat că nu mai reprezintă o ameninţare pentru nordul Bahamas sau coasta de est a Statelor Unite.

Se aşteaptă ca Humberto să rămână în larg, pe măsură ce se deplasează către nord-est marţi şi miercuri, şi nu va mai reprezenta un pericol pentru locuitorii din arhipelagul Bahamas, unde zone întinse au fost deja devastate de uraganul Dorian.

Citeşte şi: Avion PRĂBUŞIT peste un cartier de case din Columbia! (VIDEO) Cel puţin 7 oameni au murit

Centrul Naţional pentru Uragane a afirmat însă că este probabil ca Humberto să crească în intensitate în următoarele 48 de ore după ce a devenit uragan duminică seară. Bermuda pare să se afle în calea sa, dar nu este clar ce impact ar putea avea asupra teritoriului britanic din nordul Atlanticului.

La începutul acestei luni, uraganul Dorian a lăsat în urmă 13.000 de locuinţe distruse sau deteriorate în Bahamas, potrivit Crucii Roşii. Circa 2.500 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bahamas, în timp ce bilanţul oficial al trecerii uraganului este de 50 de morţi. Insulele Grand Bahama şi Abaco au fost cel mai grav afectate. Uraganul, transformat în furtună de categoria 5 – cea mai puternică – când a atins ţărmul în insulele Abaco, s-a îndreptat apoi spre Statele Unite, ajungând pentru a doua oară pe uscat sub formă de furtună de categoria 1, în Carolina de Nord, înainte de a lovi Canada.