DISTRIBUIȚI
Reuters

Grupul chinez Huawei trebuie să respecte condiţii clare pentru ca Marea Britanie să îi permită în continuare să fie implicat în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii 5G, a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în urma unei informaţii potrivit căreia accesul Huawei la acest proiect va fi blocat, transmite Reuters, scrie news.ro .

Autorităţile britanice redactează propuneri pentru a opri instalarea de echipamente ale Huawei Technologies în termen de 6 luni, a relatat publicaţia Sunday Telegraph, ceea ce ar inversa o decizie luată la începutul acestui an.


Citește și : China anunţă opt noi cazuri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore

Întrebat despre această informaţie, Hancock a refuzat să comenteze, dar a spus că recomandarea iniţială a fost de la început condiţionată.

”Nu aş comenta informaţiile de acest tip care au apărut. Ce pot spune este că atunci când am publicat un raport interimar la începutul acestui an, există un număr de condiţii care trebuie respectate”, a spus ministrul.

”Sunt sigur că Consiliul de Securitate Naţională va analiza condiţiile respective şi va lua o decizie corectă, pentru a ne asigura că vom avea atât o infrastructură de telecomunicaţii foarte solidă, dar şi sigură”, a arătat Hancock.

Premierul Boris Johnson, care a permis în ianuarie un rol limitat în construcţia reţelei 5G, a fost presat tot mai mult de către Statele Unite şi unii parlamentari britanici pentru a interzice participarea Huawei, din motive de securitate.

Marţi, Johnson şi-a înăsprit retorica la adresa Huawei, avertizând China că va proteja infrastructura critică ”de furnizorii de stat ostili”.

Citește și : Yuriko Koike, realeasă guvernator la Tokyo

Miniştrii s-au referit la sancţiunile americane ca având probabil un impact asupra viabilităţii Huawei ca furnizor de echipamente 5G.

Publicaţia Sunday Telegraph a relatat căCentrul naţional pentru Securitate Cibernetică şi-a schimbat recomandările referitoare la Huawei, pentru că sancţiunile vor forţa compania să folosească tehnologie care nu este de încredere.