DISTRIBUIȚI

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW) a criticat luni actele de violenţă ale forţelor de securitate din Rusia împotriva protestatarilor care au cerut sâmbătă eliberarea opozantului Alexei Navalnîi, spunând că este vorba de normă, nu de o excepţie, relatează DPA, potrivit agerpres.

„23 ianuarie nu a fost o excepţie”, a afirmat Damelia Aithojina, reprezentanta pentru Rusia a HRW, într-un comunicat transmis la două zile după ce peste 3.500 de persoane au fost reţinute în timpul unor demonstraţii masive în întreaga Rusie pentru eliberarea celui mai important critic al Kremlinului.


Citeşte şi: Australia aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

Peste 1.400 de persoane au fost arestate numai la Moscova, cel mai mare număr înregistrat vreodată la un protest în capitală, conform unei evidenţe a portalului activist OVD-Info.

Membri în civil ai forţelor de securitate au bătut protestatari la Moscova şi Sankt-Petersburg.

Citeşte şi: Israelul îşi deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite

„Autorităţile îşi cunosc obligaţiile de a respecta drepturile fundamentale ale omului, dar aleg nu doar să le ignore, ci să le calce în picioare”, se arată într-un comunicat al Human Rights Watch.

Miniştrii de externe din UE discută luni despre potenţiale măsuri la acţiunile Rusiei, ţările baltice cerând înăsprirea sancţiunilor.