DISTRIBUIȚI
dpa

O interdicţie generală a tuturor deportărilor din Germania în Siria nu ar trebui să fie extinsă dincolo de finalul acestui an, a anunţat vineri ministrul de interne german Horst Seehofer, potrivit DPA și agerpres.

În cadrul unei conferinţe cu miniştrii de interne ai celor 16 landuri germane, Seehofer va susţine că ”în viitor trebuie să se examineze fiecare caz individual pentru a vedea dacă deportările către Siria sunt posibile, cel puţin pentru infractori şi pentru cei consideraţi o ameninţare”.


Citește și: Donald Trump și-a anunțat plecarea de la Casa Albă

Germania a adoptat prima dată în 2012 o interdicţie generală a deportărilor către Siria, măsura fiind ulterior extinsă de mai multe ori. În prezent, războiul civil este încheiat în majoritatea regiunilor din Siria. Totuşi, organizaţiile pentru drepturile omului au avertizat că opozanţi ai preşedintelui Bashar al-Assad riscă tortura sau chiar moartea dacă se întorc în Siria.

Susţinătorii lui Bashar al-Assad fac obiectul persecuţiilor în zonele din Siria încă aflate sub controlul forţelor rebele sau al islamiştilor.

Citește și: Parlamentul European cere RETRAGEREA trupelor turce din Cipru

Mai mulţi membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au cerut reluarea parţială a deportărilor în Siria după atacul cu armă albă comis la începutul lunii octombrie în oraşul Dresda, din estul Germaniei. Suspectul, care este acuzat de uciderea unui german în vârstă de 55 de ani şi de rănirea gravă a unui alt bărbat, este un sirian, recidivist penal.