DISTRIBUIȚI
Bomb disposal police watch from a cordoned area as evidence is collected in a cordoned off area in the Polytechnic University campus in Hong Kong, Thursday, Nov. 28, 2019. Police safety teams Thursday began clearing a university that was a flashpoint for clashes with protesters, and an officer said any holdouts still hiding inside would not be immediately arrested. (AP Photo/Ng Han Guan)

Hong Kong va interzice, de luni, accesul locuitorilor provinciei chineze Hubei în care a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, pentru a împiedica răspândirea rapidă a infecției, anunță agenția Reuters, scrie mediafax.

Autoritățile din sănătate din întreaga lume iau măsuri să prevină o pandemie, după ce peste 2.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 56 au decedat.


Citește și : HARTA PANDEMIEI CU CORONAVIRUS – Indică locurile cu cele mai multe cazuri confirmate

Câteva cazuri au fost înregistrate în alte țări, inclusiv Tailanda, Australia, Statele Unite și Franța, însă nu au existat decese în afara Chinei.

Primarul din Wuhan, orașul care a fost punctul zero al declanșării infecției cu noul coronavirus, a afirmat că se așteaptă să apară alte 1.000 de cazuri.

Citește și : Parisul a anulat parada Luna New Year din cauza epidemiei de coronavirus

Guvernul din Wuhan va grăbi construirea unor spitale specializate care să aibă grijă de pacienții infectați, a spus Zhou Xianwang presei, citat de Reuters. Wuhan, un oraș cu o populație de 11 milioane și capitala provinciei Hubei, a fost închis pentru a încerca să țină sub control epidemia.