DISTRIBUIȚI
Passengers in a Hong Kong metro station wear face masks to prevent contagion during the coronavirus outbreak in China.(Associated Press)

Hong Kong-ul se pregăteşte pentru o creştere a numărului de călătorii după ce centrul financiar internaţional a pus capăt, luni, carantinei hoteliere asociată COVID-19 pentru turiştii sosiţi din străinătate, companiile de turism raportând o creştere de zece ori a cererilor din străinătate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Restricţiile au fost ridicate luni, pentru prima dată după mai bine de doi ani şi jumătate, liderul executiv al Hong Kong-ului, John Lee, declarând săptămâna trecută că persoanele sosite în regiune sunt libere să revină acasă sau să caute cazare, fiind însă necesar să se automonitorizeze timp de trei zile de la sosire.


Citeşte şi: Politicieni de dreapta salută victoria Giorgiei Meloni în alegerile din Italia – Black News

„Aştept asta de aproape trei ani”, a declarat o rezidentă de 58 de ani din Hong Kong, Barbara Van Moppes, care a călătorit de la Bangkok.

„Restul lumii s-a deschis şi de aceea Hong Kong-ul trebuie să se deschidă acum şi să revină la normal, pentru că este un loc fantastic pentru locuit”, a adăugat ea.

Toate persoanele care soseau anterior din străinătate în regiunea administrativă specială chineză erau nevoite să stea trei săptămâni în carantină hotelieră pe cheltuiala lor, perioada fiind ulterior redusă treptat până la trei zile.

În pofida schimbării de luni, Hong Kong-ul rămâne mult în urma restului lumii în ceea ce priveşte renunţarea la restricţii.

Persoanelor care sosesc din străinătate le este interzis accesul în baruri şi restaurante timp de trei zile. Deşi li se permite să meargă la muncă şi la şcoală, ele trebuie să efectueze mai multe teste COVID-19 în prima săptămână după sosire.

Cu toate acestea, Consiliul industriei turismului din Hong Kong se aşteaptă la o creştere cu până la 50% a călătoriilor în străinătate în următoarele câteva luni, a declarat pentru postul public RTHK directorul executiv Fanny Yeung.

Această creştere ar putea fi limitată de numărul de zboruri externe, a avertizat Yeung, în timp ce turismul intern este probabil să nu înregistreze o creştere prea mare, inhibat de restricţiile existente.

Potrivit site-ului de turism Expedia Hong Kong, căutările pentru Japonia au crescut de zece ori săptămâna trecută, în timp în cazul Taiwan-ului acestea aproape s-au dublat în ultimele 14 zile.

Conform Trip.com, căutările pentru zboruri au crescut de 95 de ori. De asemenea, numărul comenzilor a crescut cu 50% pe site-ul din Hong Kong al companiei în cursul acestui weekend – Tokyo, Bangkok, Osaka şi Singapore fiind destinaţiile principale.

Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA) a declarat că următorul pas va fi ca Hong Kong-ul să renunţe la toate măsurile asociate COVID-19.

Citeşte şi: Fiona a ucis doi oameni în Canada; Florida şi Cuba se pregătesc deja pentru o altă furtună puternică – Black News

Fosta colonie britanică a impus carantină hotelieră pentru sosirile internaţionale, în conformitate cu strategia COVID-19 „dinamic zero” a ţării.

Companii, diplomaţi şi numeroşi rezidenţi au criticat restricţiile asociate COVID-19 argumentând că acestea ameninţă competitivitatea şi statutul de centru financiar global al Hong Kong-ului.