DISTRIBUIȚI
twitter

Autoritățile din Hong Kong au folosi duminică gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care aruncau bombe cu petrol, în timp ce participau la un marș considerat ilegal, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Autoritățile din stația de poliția Tsim Sha Tsui au aruncat cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care participa la proteste.


 

Citește și : VIDEO – Noi proteste pe străzile Cataloniei, dupa ce Pedro Sánchez a refuzat o întâlnire cu Quim Torra

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu patru luni, ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

Citește și : Macron cere o clarificare rapidă asupra situaţiei acordului privind Brexitul