DISTRIBUIȚI
twitter

Patruzeci şi trei de protestatari au fost eliberaţi pe cauţiune miercuri în Hong Kong după ce au fost acuzaţi de revoltă pentru rolul lor într-un protest antiguvernamental desfăşurat în weekend, a informat presa locală, citată de DPA, scrie agerpres.

Grupul face parte din cele 49 de persoane reţinute duminică în cele mai ample arestări de la începutul protestelor la 9 iunie împotriva unei legislaţii ce propune extrădarea suspecţilor de infracţiuni în China continentală.


Citește și : Analizele opozantului rus Navalnîi nu au identificat nicio toxină

Patruzeci şi patru au fost acuzaţi marţi de revolte, fiind pasibili de o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare, în timp ce un protestatar nu a fost prezent în faţa instanţei. Un mandat de arestare a fost emis pe numele său, potrivit South China Morning Post.

Un alt protestatar a fost acuzat de deţinerea unei arme mortale, potrivit poliţiei.

Majoritatea protestatarilor au între 20 şi 25 de ani şi doar unul 41 de ani, ceea ce reflectă vârsta fragedă a multora dintre participanţii la protestele antiguvernamentale în Hong Kong, arată documentele instanţei.

Potrivit South China Morning Post, multora dintre inculpaţi li s-a impus o interdicţie de circulaţie între orele 0.00 şi 6.00 dimineaţă.

Mai mulţi lideri ai taberei prodemocraţie au fost prezenţi în faţa tribunalului pentru a-şi arăta sprijinul, inclusiv un membru al Consiliului Legislativ din Hong Kong, Kwok Ka-ki.

„La originea conflictului nu sunt tinerii, ci (şefa executivului local) Carrie Lam şi administraţia sa, precum şi poliţia din Hong Kong”, a declarat Kwok reporterilor miercuri în faţa instanţei.

Citește și : Poliţistul condamnat pentru uciderea unui adolescent la Atena în 2008, eliberat din închisoare

„Folosirea acestor reguli draconice nu va ajuta Hong Kong-ul (…). Aceste condiţii nu vor face decât să escaladeze violenţa”, a notat el, adăugând: „Tinerii nu vor deveni decât mai uniţi”.

Marţi seară, vestea despre inculparea protestatarilor a scos sute de persoane în stradă pentru noi proteste lângă secţia de poliţie Kwai Chung şi Tin Shui Wai, transformate în cele din urmă în confruntări cu forţele speciale, ceva ce a devenit un lucru obişnuit în Hong Kong.