DISTRIBUIȚI
thinglink.com

Susţinătorii opoziţiei honduriene şi forţele de poliţie s-au ciocnit vineri la Tegucigalpa, în contextul în care protestele contra realegerii lui Juan Orlando Hernandez în funcţia de preşedinte au devenit tot mai violente în ultimele zile, transmite DPA.

Poliţiştii au lansat grenade cu gaze lacrimogene după ce protestatarii i-au atacat cu pietre. În timpul violenţelor, au fost avariate un hotel de lux şi mai multe magazine din centrul capitalei Hondurasului, potrivit agerpres .


Protestatarii pun sub semnul întrebării victoria lui Hernandez în scrutinul prezidenţial desfăşurat la finalul lunii noiembrie, acuză guvernul de fraudă electorală şi insistă că liderul opoziţiei, Salvador Nasralla, este adevăratul câştigător al alegerilor din 26 noiembrie.

Citește și : Donald Trump a plătit tăcerea asupra unei relaţii sexuale cu o actriță de filme porno

Nasralla l-a acuzat pe Hernandez că a manipulat alegerile şi a avertizat că există riscul izbucnirii unui război civil în Honduras.

Opoziţia şi societatea civilă honduriene susţin că circa 30 de persoane au decedat în ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de ordine după scrutinul prezidenţial.