DISTRIBUIȚI
WOODTV.com

Guvernul din Honduras a anunţat duminică extinderea interdicţiei de circulaţie până la 12 aprilie, în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Epidemia provocată de virusul SARS-CoV-2 a cauzat moartea a trei persoane în Honduras, unde există 110 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.


Citește și : Cononavirus în SUA: Peste 120.000 de cazuri confirmate şi mai mult de 2.000 de decese

Pe de altă parte, Uruguay şi Bolivia au confirmat duminică seară primele decese cauzate de epidemia COVID-19.

Ministrul sănătăţii bolivian Anibal Cruz a afirmat că o femeie în vârstă de 78 de ani din Santa Cruz de la Sierra, regiunea cea mai afectată din Bolivia, a decedat din cauza insuficienţei respiratorii grave după ce a contractat virusul de la un membru al familiei.

Bolivia, unde există 81 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, a adoptat măsuri agresive pentru a încetini răspândirea bolii, inclusiv o carantină naţională şi închiderea frontierelor ţării.

Citește și : Italia va distribui bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane

În Uruguay, ţară cu 3,5 milioane de locuitori, numărul total de cazuri a depăşit 300. Un fost ministru, Rodolfo González
Rissotto (71 de ani) a decedat după ce a contractat virusul.

O femeie uruguayană în vârstă de 82 de ani a murit anterior în cursul acestei luni, dar decesul său nu a fost atribuit noului coronavirus, ci cancerului în fază terminală de care suferea.