DISTRIBUIȚI

Militanţi pentru conservarea mediului îngrijoraţi de obiceiurile de împerechere ale unui grup de hipopotami din Columbia care odinioară aparţineau baronului drogurilor Pablo Escobar au recomandat sacrificarea acestora, informează DPA miercuri, potrivit agerpres.

Escobar a introdus iniţial patru hipopotami africani în ţară în jurul reşedinţei sale Hacienda Napoles, însă în prezent numărul acestora este estimat a fi între 65 şi 80 de exemplare.


Citeşte şi: Steve Bannon se numără printre americanii graţiaţi de Trump

„Rezultatele noastre arată nevoia urgentă ca autorităţile columbiene să ia decizii importante de management pentru a limita populaţia şi răspândirea hipopotamilor”, au scris cercetătorii luna aceasta în jurnalul de specialitate Biological Conservation.

Eutanasierea animalelor este singura modalitate de a ţine sub control această problemă, au adăugat ei, avertizând că hipopotamii distrug câmpurile, îi pun în pericol pe localnici şi perturbă ecosistemul.

Hacienda Napoles a căzut în paragină după ce Escobar a fost ucis de forţele de securitate în 1993.

Citeşte şi: Trump a discutat cu apropiaţii săi despre formarea propriului partid

Hipopotamii s-au răspândit apoi în pădurile din jur şi s-au reprodus. Atacurile izolate asupra rezidenţilor locali au determinat castrarea sau sterilizarea animalelor pentru a controla numărul în creştere al acestora.

Biologul David Echeverry de la agenţia de mediu Cornare a declarat pentru CNN că, deşi eutanasierea hipopotamilor a fost întotdeauna considerată o opţiune, a fost dificil de luat în calcul aplicarea ei, nu în ultimul rând deoarece animalele au devenit o atracţie turistică.