DISTRIBUIȚI
captura RT

Liderul mişcării şiite Hezbollah din Liban a declarat luni că este gata să-şi retragă combatanţii din Irak după înfrângerea totală a grupării jihadiste Statul Islamic, retrasă în prezent în ultimele sale redute, relatează agerpres .

Într-un discurs televizat, Hassan Nasrallah a spus că mişcarea sa a trimis ‘combatanţi’ în Irak pentru a lupta împotriva Statului Islamic în coordonare cu autorităţile de la Bagdad.


‘Dacă vom considera că s-a terminat, că nu mai este necesar ca fraţii noştri să rămână acolo, ei se vor întoarce pentru a se alătura altor teatre’ de intervenţie, a spus el, în timp ce jihadiştii au fost alungaţi din toate centrele urbane.

Citește și : Angela Merkel preferă organizarea de alegeri legislative anticipate decât să conducă un guvern minoritar

‘Considerăm că misiunea a fost îndeplinită, dar aşteptăm anunţul irakian al victoriei finale’, a declarat Hassan Nasrallah, a cărui mişcare participă şi la luptele împotriva Statului Islamic din Siria vecină.

Autorităţile de la Bagdad au anunţat vineri că au preluat controlul asupra Rawa, ultima localitate ocupată de Statul Islamic pe teritoriul irakian.

În puţin mai mult de trei ani, gruparea barbară responsabilă de atrocităţi şi atentate sângeroase şi-a văzut ‘califatul’ autoproclamat în 2104 în zone vaste din Irak şi Siria năruindu-se aproape complet, notează agenţia franceză de presă.