DISTRIBUIȚI
JerusalemOnline

Comandantul mişcării şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat vineri seară că nu va fi preocupat de verdictul Tribunalului special pentru Liban (TSL), care judecă patru presupuşi membri ai grupării sale pentru pentru asasinarea fostului premier libanez Rafic Hariri, relatează AFP, scrie agerpres.

”Nu ne considerăm vizaţi de deciziile TSL”, a declarat secretarul partidului libanez pro-iranian într-un discurs televizat, în timp ce acest tribunal urmează să anunţe la 18 august verdictul în procesul a patru presupuşi membri ai Hezbollah acuzaţi de participare la asasinarea lui Rafic Hariri.


Citește și : Peste 260 de români care lucrează în Germania la o fabrică de conserve, testați pozitiv pentru COVID-19

”Pentru noi, va fi ca şi cum decizia nu ar fi fost anunţată”, a adăugat el. ”Dacă fraţii noştri sunt condamnaţi pe nedrept, aşa cum ne aşteptăm, vom susţine nevinovăţia lor”, a continuat Hassan Nasrallah, amintind că în trecut a mai respins deciziile TSL.

Anunţarea verdictului, iniţial programată pentru 7 august, a fost amânată pentru 18 august în urma exploziei devastatoare din portul Beirut, produsă în urmă cu zece zile, care a făcut peste 170 de morţi şi 6.500 de răniţi. Fiul lui Rafic Hariri, fostul premier Saad Hariri, urmează să se deplaseze la Haga, în Olanda, pentru a participa la audiere.

Citește și : Reuniunile cu peste 10 persoane la Paris, interzise dacă nu este garantată distanţarea socială

Rafic Hariri, prim-ministru până la demisia sa în octombrie 2004, a fost ucis în februarie 2005, când un kamikaze a detonat o camionetă plină cu explozibili, în timp ce convoiul său blindat trecea prin Beirut, atac soldat cu alţi 21 de morţi şi 226 de răniţi.