DISTRIBUIȚI

Mişcarea şiită Hezbollah a negat luni orice implicare în ”confruntări” cu Israelul, după lupte la graniţă raportate de statul evreu şi declanşate potrivit acestuia de o ”tentativă de infiltrare a unei celule teroriste”, relatează AFP, scrie agerpres.

„Până acum rezistenţa islamică nu a participat la nicio confruntare, nu a deschis focul în cursul evenimentelor din ziua respectivă”, a dat asigurări mişcarea şiită, potrivit unui comunicat.


Citește și : Ploile musonice fac ravagii în Pakistan! Inundațiile din Karachi au răpit cinci vieți omenești!

”Tot ceea ce mass-media inamice relatează despre o operaţiune de infiltrare din Liban care ar fi fost dejucată … este total fals. Aceasta este o încercare de a inventa victorii false, iluzorii”, se arată în comunicatul difuzat de gruparea şiită.

Surse apropiate de Hezbollah susţin că gruparea pro-iraniană şiită a lansat un atac asupra unei patrule israeliene în sudul Libanului.

Armata israeliană a întărit trupele de la frontiera nordică săptămâna trecută, în contextul în care tensiunile s-au intensificat cu Hezbollah, care a acuzat armata israeliană că i-a ucis un combatant într-un lovitură aeriană în zona Damascului, pe 20 iulie.

Citește și : Elon Musk i-a cerut lui Kanye West să-şi amâne campania prezidenţială