DISTRIBUIȚI
afp

Liderul mișcării Hezbollah, aliată cu Teheranul, Hassan Nasrallah, a avertizat că protestele antiguvernamentale din Liban ar putea arunca țara în haos și ar putea provoca o criză politică, informează site-ul agenției de presă DPA, potrivit mediafax.

Nasrallah, un aliat al președintelui libanez, Michel Aoun, le-a solicitat protestatarilor să acorde mai mult timp Administrației de la Beirut pentru a implementa reformele pe care aceștia le revendică.


Citește și : ‘Joker’ a devenit cel mai important film de categorie ‘R’ cu cele mai mari încasări din istorie

„Orice soluție trebuie să evite să ajungem într-un vid politic, deoarece acest lucru ar fi foarte periculos. Orice astfel de criză ar putea duce la haos”, a declarat Nasrallah în cadrul unui discurs televizat.

„Avem informații despre faptul că există intenții pentru a aduce Libanul în pragul războiului civil”, a spus acesta, fără a oferi detalii. Libanul s-a confruntat cu un război civil care a durat 15 ani și care s-a încheiat în 1990.

Economia Libanului se confruntă cu o creșetere foarte lentă și cu datorie mare. Măsurile de austeritate adoptate de autoritățile de la Beirut au determinat nemulțumiri la nivelul populației și au declanșat proteste la nivel național.

Citește și : Intemperiile din Japonia continuă să facă victime: Bilanțul ploilor torențiale a ajuns la 10 morţi şi 3 persoane dispărute