DISTRIBUIȚI
Flash90

Gruparea libaneză şiită Hezbollah a anunţat luni că a doborât o ”dronă israeliană” în momentul în care aceasta traversa frontiera cu Libanul, la o săptămână după escaladarea tensiunilor la graniţa cu Israelul, unde a avut loc un schimb de focuri între mişcarea şiită Hezbollah şi armata israeliană, relatează AFP, potrivit agerpres.

Luptători ai Hezbollah ”au doborât cu armele necesare o dronă israeliană în momentul în care aceasta traversa frontiera palestino-libaneză spre localitatea Ramieh”, în sudul Libanului, potrivit unui comunicat al mişcării şiite. „Drona a fost doborâtă în afara localităţii şi se află în mâinile” Hezbollah, se arată în comunicat.


Citește și : Rusia acuză Facebook şi Google că au distribuit de reclame electorale în ziua alegerilor

Duminica trecută, la graniţa de nord a Israelului a izbucnit un schimb de focuri a izbucnit, după ce militanţi Hezbollah au atacat o bază militară israeliană cu rachete antintanc, trase din Liban.

În replică, armata israeliană a ripostat cu armament greu şi a atacat diverse obiective din sudul Libanului.

Potrivit unei surse apropiate Hezbollahului, a fost vorba despre o „ripostă” la o lovitură israeliană care a ucis la 24 august, în Siria, doi membri ai formaţiunii şiite libaneze.

Considerat de Israel şi SUA drept „organizaţie teroristă”, Hezbollah est un actor politic major în Liban. Mişcarea intervine militar în conflictul din Siria în sprijinul regimului de la Damasc alături de Iran, alt duşman declarat al Israelului.

Citește și : Examenul lui Putin! Urnele de la alegerile locale din Rusia s-au închis