DISTRIBUIȚI

Fostul premier danez Helle Thorning-Schmidt renunţă la conducerea Salvaţi Copiii, a anunţat vineri organizaţia, potrivit DPA, transmite și agerpres.

Helle Thorning-Schmidt va rămâne pe post până când va fi găsit un succesor, a precizat consiliul de conducere al acestei organizaţii-umbrelă cu sediul la Londra.


Citeşte şi: Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

Ea a demisionat în 2015 de la conducerea social-democraţilor danezi după o înfrângere electorală. Helle Thorning-Schmidt a devenit lidera partidului în 2005 şi prima femeie premier a Danemarcei în 2011.

„Nu am să uit niciodată copiii pe care i-am întâlnit şi poveştile pe care mi le-au spus: de la familiile pe care le-am întâlnit în Yemen, la copiii rohingya care au fugit spre Bangladesh şi fetele care se luptă să pună capăt căsătoriilor între copii”, a spus ea într-un comunicat.

Salvaţi Copiii şi cele 28 de organizaţii membre ale sale derulează programe pentru milioane de copii în 120 de ţări.

În vârstă de 52 de ani, Helle Thorning-Schmidt a precizat că îşi doreşte să aloce mai mult timp activităţilor non-executive din cadrul consiliului de conducere.

Compania daneză producătoare de turbine Vestas a anunţat vineri că ea fost nominalizată să se alăture conducerii grupului în aprilie.

Helle Thorning-Schmidt este căsătorită cu Stephen Kinnock, parlamentar laburist britanic şi fiul lui Neil Kinnock, fost lider al Partidului Laburist din Marea Britanie. Cuplul are doi copii.