DISTRIBUIȚI
REUTERS/Leonhard Foeger

Trei politicieni plecaţi din Partidul Libertăţii (FPOe) din Austria au prezentat o nouă mişcare de extremă-dreapta care ar putea servi ca mijloc de revenire pentru fostul lider al FPOe, Heinz-Christian Strache, căzut în dizgraţie, relatează DPA, potrivit agerpres.

Partidul Libertăţii, anti-imigraţie, a pierdut sprijinul votanţilor începând din luna mai, când coaliţia de guvernământ cu Partidul Popular s-a prăbuşit din cauza unor acuzaţii de corupţie împotriva liderului FPOe.


Citește și: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

Iniţial, Strache a demisionat din funcţie de preşedinte al Partidul Libertăţii şi din poziţia de vicecancelar şi a anunţat că se retrage din politică, însă de atunci a transmis semnale că ar putea reveni ca politician local la Viena. Totuşi, noii lideri ai FPOe au exclus această variantă şi intenţionează să îl dea afară din partid pe Strache.

Trei membri ai consiliului local din Viena au anunţat că au părăsit FPOe pentru a forma Alianţa pentru Austria.

Liderul grupului, Karl Baron, a spus că este în contact cu Strache în legătură cu o posibilă revenire. Într-o primă fază, Strache ar fi principalul candidat al Alianţei pentru Austria la alegerile locale din Viena de anul viitor, a adăugat el.

Citește și: Secţiile de votare s-au deschis în UK. Alegerile sunt cruciale pentru Brexit!

Strache nu a reacţionat deocamdată la acest anunţ.

Căderea sa a fost declanşată de aşa-numitul ‘video Ibiza’, o discuţie a sa, înregistrată în secret, despre potenţiale acorduri media şi de infrastructură cu o femeie care se dădea drept un donator rus bogat.

El este anchetat pentru potenţial abuz de putere şi pentru suspiciuni suplimentare că a deturnat bani în scopuri personale din conturile partidului.