DISTRIBUIȚI
dpa

Drepturile omului sunt sub presiune în întreaga lume, inclusiv în ţările occidentale, a declarat joi, în parlamentul de la Berlin, ministrul german de externe Heiko Maas, relatează DPA, potrivit agerpres.

Într-un discurs susţinut în cadrul unei dezbateri privind raportul guvernului asupra politicii legate de drepturile omului, Maas a spus că prizonierii sunt torturaţi până la moarte în Siria, că mai mult de un milion de uiguri sunt închişi în tabere de reeducare în China şi că liderii opoziţiei din Venezuela sunt persecutaţi.


Citește și: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT în Rusia! Ambii piloţi au murit!

„Suntem uneori supuşi unor iluzii periculoase atunci când vorbim despre progres”, a afirmat şeful diplomaţiei germane în Bundestag.

„Nu există niciun mecanism automat pentru progres în privinţa drepturilor omului”, a mai declarat el.

Evidenţiind regresele recente, el a făcut apel la partenerii Germaniei din Uniunea Europeană să acţioneze împreună pentru a-şi spori capacitatea de influenţă.

Globalizarea, digitalizarea şi schimbările climatice au avut de asemenea impact asupra drepturilor omului, a spus Maas.

Citește și: Secţiile de votare s-au deschis în UK. Alegerile sunt cruciale pentru Brexit!

Raportul guvernului atrage atenţia că Germania nu se poate culca pe laurii săi.

„O evaluare a planului naţional de acţiuni pentru mediul de afaceri şi drepturile omului a arătat clar că majoritatea companiilor nu îndeplinesc programul prevăzut de acest plan”, a spus el, în contextul în care mai puţin de o cincime din toate firmele implementează în prezent prevederile obligaţiei de solicitudine.