DISTRIBUIȚI

Preşedintele iranian a declarat luni că Statele Unite ale Americii nu pot decide pentru Iran, afirmaţie ce survine după ce secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut schimbări profunde în politica externă şi nucleară a Iranului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Cine sunteţi voi să decideţi pentru Iran şi pentru lume? Lumea de astăzi nu acceptă ca America să decidă pentru lume deoarece ţările sunt independente … acea epocă s-a terminat… Vom continua pe calea noastră cu sprijinul naţiunii noastre”, a subliniat Hassan Rouhani.


Citește și : Belarusul critică amplasarea unui steag al comunităţii LGBT pe clădirea ambasadei britanice la Minsk

SUA vor exercita o ‘presiune financiară fără precedent’ asupra regimului de la Teheran, cu ‘sancţiunile cele mai puternice din istorie’, şi nu vor renegocia acordul din 2015 privind programul nuclear iranian, a anunţat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, potrivit Reuters, AFP şi DPA.

Acordul internaţional privind programul nuclear iranian a fost semnat la 14 iulie 2015 de Teheran şi şase mari puteri ale lumii: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China şi Germania.

Citește și : Vladimir Putin l-a felicitat pe Nicolas Maduro pentru realegerea acestuia în funcţia de preşedinte al Venezuelei