DISTRIBUIȚI

Președintele iranian Hassan Rouhani a afirmat marți că retragerea Statelor Unite din acordul nuclear este „ilegală”, adăugând că menținerea relațiilor cu Teheranul depinde de Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

„Republica Islamica Iran nu a căutat niciodată tensiuni în regiune și nu vrea probleme în relațiile globale, dar nu va renunța ușor la dreptul său de a exporta petrol”, a declarat Rouhani pe site-ul său oficial.


Vezi şi: De-abia ieşite pe poarta arestului, fetele de la Pussy Riot au fost băgate iar în dubă – VIDEO

Donald Trump a anunţat în luna mai decizia de retragere a Statelor Unite din acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

Liderul de la Casa Albă a argumentat că el lansase de mult timp avertismente în legătură cu acordul nuclear iranian, pe care l-a catalogat drept „defectuos”, „decăzut şi putred”, o „ruşine” pentru el, în calitatea de „cetăţean american”. Acesta susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru. Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înțelegerea.

Citeşte şi: Autorul atacului terorist din Manchester a fost salvat din Libia chiar de marina britanică