DISTRIBUIȚI
Live Science

Harta, realizată de o echipă de la Centrul pentru Știința și Ingineria Sistemelor (CSSE) din cadrul Universității Johns Hopkins, este actualizată în mod regulat cu date de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA și din alte surse, scrie mediafax.

Lauren Gardner, profesor de inginerie civilă și co-director CSSE, a coordonat realizarea hărții, care afișează statistici despre decese și cazurile confirmate de infecții cu noul coronavirus (2019-nCoV), la nivel mondial.


https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

„Am creat acest tablou de bord pentru că suntem de părere că este important pentru public să înțeleagă situația focarului pe măsură ce se desfășoară”, a declarat Gardner.

Citește și : Pompeo şi-a pierdut cumpătul: A insultat o jurnalistă care l-a întrebat insistent despre Ucraina

„Pentru comunitatea de cercetare, aceste date vor deveni mai valoroase pe măsură ce continuăm să le colectăm în timp”, a completat Gardner.

Datele care stau la baza hărții sunt colectate de la Organizația Mondială a Sănătății, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, Comisia Națională de Sănătate din Republica Populară Chineză și Dingxiangyuan, un site de comunicare pentru profesioniștii din domeniul medical care oferă în timp real informații despre cazuri.

Harta realizată de CSSE nu prezice, încă, în ce zone ar putea să se răspândească mai departe noul coronavirus.