DISTRIBUIȚI
REUTERS

Harold Bornstein, fostul medic al lui Donald Trump care a declarat că acesta i-a „dictat” o scrisoare ce menţiona că miliardarul are o stare de sănătate excelentă, a murit pe 8 ianuarie la vârsta de 73 de ani, potrivit unui anunţ de deces publicat în New York Times, relatează AFP, scrie agerpres

Anunţul, care nu precizează cauza morţii, prezintă lunga carieră a acestui medic newyorkez, el însuşi fiu de medic, fără a-l menţiona pe preşedintele american.


Citește și : Coreea de Nord a organizat o paradă militară FERITĂ de ochii lumii

Numele medicului Bornstein a fost asociat public cu cel al lui Donald Trump pentru prima dată în decembrie 2015, atunci când acesta era candidat la Casa Albă şi a publicat un scurt buletin de sănătate în care medicul său din anii 1980 îl descria ca având „o stare de sănătate excelentă”.

„Dacă este ales, pot afirma fără echivoc că dl Trump va fi individul cu cea mai bună stare de sănătate ales vreodată preşedinte”, se menţiona în buletin, fără a furniza nicio probă în sprijinul acestei afirmaţii.

În mai 2018, dr. Bornstein, un gastroenterolog care îşi avea cabinetul pe Park Avenue, nu departe de Central Park, a explicat totuşi că Donald Trump i-a „dictat în întregime această scrisoare”, redactată în grabă în timp ce o maşină a lui Donald Trump îl aştepta.

Acest medic puţin excentric, tată a cinci copii, a sperat un timp să-l urmeze pe Donald Trump la Casa Albă. Speranţele sale au fost însă sortite eşecului, după ce a dezvăluit New York Times că Trump ia medicamente pentru creşterea părului.

Citește și : Germania se așteaptă la o agravare a pandemiei, dar va putea fi controlată prin vaccinarea populației

Această dezvăluire a făcut ca trei apropiaţi ai miliardarului să vină în cabinetul său în februarie 2017 şi să ridice toate dosarele privindu-l pe locatarul de la Casa Albă, a afirmat el.

„Au stat 25-30 de minute. A fost un adevărat haos”, a povestit medicul, adăugând că s-a simţit „speriat şi trist”.

Anunţul de deces precizează că înmormântarea medicului va avea loc în cadru restrâns din cauza pandemiei.