DISTRIBUIȚI
Eurasia Review

Zeci de mii de pakistanezi au sfidat interdicţia dată de Guvern privind adunările mari şi au participat la ceremonia funerară organizată sâmbătă pentru un important cleric în oraşul Lahore, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Khadim Hussain Rizvi, în vârstă de 54 de ani, a murit în urma unui atac de cord joi, la câteva zile după ce a condus un marş de protest devenit violent în capitala Islamabad faţă de caricaturile cu profetul Mahomed publicate în Franţa.


Citește și : Donald Trump Jr, diagnosticat cu COVID-19

Având în vedere că rata de infectare cu SARS-CoV-2 e în creştere, Guvernul pakistanez a declarat că ţara se află în al doilea val de contaminări şi a interzis evenimentele şi adunările mari.

În ciuda restricţiilor, zeci de mii de oameni au venit să îl comemoreze pe Rizvi, iar organizatorii ceremoniei funerare au spus că Guvernul nu i-a avertizat să limiteze adunarea.

Oficialii guvernamentali nu au răspuns solicitării de a comenta legat de funeraliile care au produs haos în Lahore, unde serviciile de telefonie mobilă nu au fost disponibile şi drumurile importante au fost blocate din motive de siguranţă.

Citește și : Ungaria ar putea primi din China un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului

Un oficial local, care a cerut să rămână anonim, a estimat pentru Reuters că au fost prezenţi aproximativ 200.000 de oameni la adunare.

Pentru ultimele 24 de ore, autorităţile pakistaneze au raportat 2.843 de cazuri de Covid-19 şi 42 de decese asociate. Acestea sunt cele mai mari cifre înregistrate aici începând din luna iulie.