DISTRIBUIȚI
Flanders Today

O grevă a lucrătorilor de la manipulare bagaje pe aeroportul din Bruxelles a provocat anularea a 42 de zboruri şi a lăsat sute de călători blocaţi în aeroport noaptea trecută, a anunţat vineri agenţia belgiană de presă Belga, preluată de dpa, potrivit agerpres.

Greva a fost declanşată joi seară pentru a protesta faţă de condiţiile de muncă de la Aviapartner, o firmă de servicii de handling. Nu au fost deocamdată oferite detalii despre cât ar putea dura greva.


Citeşte şi: 14 copii au fost ÎNJUNGHIAŢI într-o grădiniţă din China – VIDEO

Aviapartner, care se ocupă de încărcarea şi descărcarea bagajelor pe aeroportul din Bruxelles pentru companiile Ryanair, EasyJet, British Airways şi TUI Fly, are contracte cu 37 de aeroporturi din şase ţări europene, potrivit website-ului său.

Un comunicat difuzat de sindicat citează „absenţa totală a consultărilor sociale” în cadrul companiei, a relatat Belga.

Citeşte şi: Isteria pachetelor explozive continuă în SUA. Sediul unui post de radio a fost evacuat

Greva are loc într-o perioadă aglomerată dinaintea vacanţei cu ocazia sărbătorii catolice a Tuturor Sfinţilor săptămâna viitoare, când multe şcoli din Belgia vor fi închise. Se estimează că aproximativ 350.000 de persoane vor călători în această perioadă prin aeroportul din Bruxelles, potrivit Belga.