DISTRIBUIȚI

Irlanda de Nord se confruntă cu o serie de violențe de stradă cu a zi înainte de parada anuală care marchează victoria regelui protestant William de Orania împotriva regelui catolic James al Marii Britanii, manifestații care creează mereu tensiuni între protestanți și catolici, informează Reuters, potrivit mediafax.

În urma violențelor care au avut loc în mai multe orașe, mai multe vehicule și stații de carburant au luat foc, iar drumurile au fost închise.


Citeşte şi: Trump ‘îi dă cu flit’ lui Iohannis. Preşedintele american A ANULAT întâlnirea

Tinerii protestanți au fost înfuriați de decizia poliției de a interzice tradiționalele focuri în aer liber datorită pericolului pe care îl reprezintă pentru locuințele din apropiere.

O bombă a exolodat în Belfast, într-o zonă locuită în principal de catolici, după ce a fost aruncată dintr-un cartier protestant vecin, au anunțat polițiștii.

Mai multe autoturisme au fost jefuite și aruncate în aer în estul orașului, în timp ce pasagerii care se aflau pe aeroportul din Belfast au fost rugați să rămână în aeroport aproximativ o oră din cauza unei alerte cu bombă care s-ar fi aflat într-o mașină abandonată de la intrare. Însă în mașină nu a fost gasit niciun dispozitv exploziv.

La câțiva kilometri de Belfast, în orașul Newtownards, mai mulți bărbați care purtau măști au jefuit un autobuz, după care i-au dat foc, niciun pasager nefiind rănit.

Citeşte şi: Starleta XXX, care spune că a avut o relaţie cu Trump, a fost arestată

În Londonderry poliția împreună cu pompierii au ajuns în timpul unui atac cu bombă care a avut loc pentru a cincea noapte la rând provocat de către tineri catolici.

Zeci de mii de membri ai ordinului protestant din Irlanda de Nord, purtând eșarfe portocalii și pălării, au început joi marșul ce comemorează victoria regelui William în anul 1690.