DISTRIBUIȚI
Twitter

Două persoane au murit şi alte patru sunt date dispărute în Mexic după trecerea furtunii tropicale Hanna, care a provocat inundaţii în nord-estul ţării, au anunţat luni reprezentanţii Protecţiei Civile, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

Cele două victime sunt o femeie şi fiica ei, luate de apele unui râu pe care încercau să îl traverseze la bordul unei camionete în statul Coahuila, situat la graniţa cu Statele Unite, potrivit informaţiilor publicate în presa mexicană.


Citește și : Personalul medical din Brazilia îl acuză pe Bolsonaro de crime împotriva umanităţii la CPI

Cele patru persoane date dispărute se aflau în acelaşi stat mexican, afectat de precipitaţiile intense înregistrate în ultimele 48 de ore.

Peste o mie de mexicani au rămas în adăposturi temporare după trecerea lui Hanna, primul uragan format în sezonul 2020 pe coasta Atlanticului.

Citește și : O nouă înăsprire a măsurilor pentru combaterea pandemiei de coronavirus în Belgia

După ce atins uscatul în statul american Texas, uraganul Hanna, însoţit de ploi puternice şi rafale intense de vânt, a scăzut în intensitate şi a fost retrogradat în categoria furtunilor tropicale.

Cu toate acestea, meteorologii au emis un avertisment în privinţa riscului de producere a unor inundaţii şi alunecări de teren în nordul Mexicului.