DISTRIBUIȚI
Reuters

Douăsprezece proiectile, între care rachete, potrivit media, au fost lansate dinspre Fâşia Gaza în noaptea de marţi spre miercuri spre teritoriul statului israelian, fără să facă victime, a anunţat armata israeliană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Trei dintre aceste proiectile au fost distruse în zbor de baterii Iron Dome, un sistem de interceptare a rachetelor desfăşurat de-a lungul graniţei, a adăugat armata.


Citeşte şi: Albania refuză amplasarea taberelor de refugiaţi pe teritoriul său

Anterior, un avion şi un tanc israelian au vizat un vehicul aparţinând unui responsabil Hamas „foarte implicat” în incendiile provocate în teritoriul israelian de zmeiele şi baloanele incendiare trimise dinspre Fâşia Gaza.

Două posturi de observare ale Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Fâşia Gaza, au fost de asemenea atacate în nordul acestei enclave, conform aceluiaşi comunicat al armatei israeliene.

Citeşte şi: GRAV accident de circulaţie în Germania. Un om a murit şi alţi 30 sunt răniţi

De la 30 martie, locuitorii din Gaza organizează acţiuni de protest de-a lungul barierei ce separă enclava de Israel pentru a denunţa blocada israeliană, care durează de peste zece ani, şi în numele dreptului palestinienilor de a se întoarce pe pământul de unde au fugit sau au fost expulzaţi la crearea Israelului în anul 1948.

Cel puţin 134 de palestinieni au fost ucişi de tirurile israeliene de la începutul mobilizării. Niciun israelian nu şi-a pierdut viaţa în acest timp, notează AFP.