DISTRIBUIȚI

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a anunţat sâmbătă că a declinat invitaţia de a participa la o reuniune a conducerii Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) consacrată unei riposte la recunoaşterea de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, transmite AFP.

Decizia riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile Hamas cu Autoritatea Palestiniană şi cu OEP, conduse de Mahmoud Abbas, în contextul în care acordul de reconciliere între formaţiunile palestiniene Hamas şi Fatah întârzie să fie pus în aplicare, potrivit agerpres .


”Am luat decizia de a nu participa la reuniunea Consiliului central” al OEP prevăzute pentru duminică şi luni la Ramallah, a afirmat Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza.

Citește și : Donald Trump a plătit tăcerea asupra unei relaţii sexuale cu o actriță de filme porno

Mişcările palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic nu fac parte din OEP, dar au primit invitaţii la reuniune. Jihadul Islamic a anunţat la rândul său că nu va participa la reuniunea de la Ramallah.

Hamas ar fi dorit ca această reuniune a OEP să se desfăşoare în afara teritoriilor palestiniene, pentru a se evita ‘presiunile’ israeliene, dar Mahmoud Abbas a decis ca întâlnirea să se desfăşoare la Ramallah, sediul guvernului său.