DISTRIBUIȚI
EURACTIV.com

Mişcarea islamistă Hamas a anunţat luni lansarea unei loterii în Fâşia Gaza care permite câştigarea a până la 10.000 de shekeli (2.600 de euro), o iniţiativă menită să încurajeze vaccinarea anti-COVID-19 în faţa unei creşteri a cazurilor de coronavirus, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Autorităţile Hamas au anunţat, de asemenea, vaccinarea obligatorie a tuturor funcţionarilor publici, un pas care a fost deja făcut în Cisiordania ocupată, un alt teritoriu palestinian care se confruntă cu o creştere a numărului de infectări.


Citește și : Zelenski trimite săgeţi către Moscova: ‘A început numărătoare inversă!’

Enclava Gaza, cu aproximativ două milioane de locuitori, dintre care jumătate trăiesc sub pragul sărăciei, a cunoscut în ultimele zile o creştere a contaminărilor legată de varianta Delta, mai contagioasă.

Până în prezent, circa 135.000 de persoane au fost vaccinate complet în Fâşia Gaza, unde autorităţile au primit în total aproximativ 336.000 de doze de vaccin. Cu toate acestea, populaţia este reticentă să se vaccineze.

Pentru a încuraja locuitorii, Ministerul Sănătăţii organizează începând de miercuri o loterie destinată persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani: în fiecare zi vor fi extrase zece persoane vaccinate care vor primi 200 de dolari fiecare (170 de euro).

Peste o lună, alte trei persoane vaccinate vor fi, de asemenea, trase la sorţi şi premiate cu 10.000 de shekeli, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii, Ashraf al-Qodra.

Iniţiativa are drept scop să încurajeze locuitorii „să-şi salveze viaţa”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Citește și : Iranul îşi doreşte un guvern reprezentativ în Afganistan

În total, în Fâşia Gaza, enclavă sub blocada israeliană de aproape 15 ani, au fost depistate peste 122.520 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 1.125 au murit.

În Cisiordania, unde trăiesc 2,8 milioane de palestinieni, au fost identificate oficial peste 204.700 de persoane infectate, dintre care aproximativ 2.500 au murit.