DISTRIBUIȚI

Un grup de hackeri de elită nord-coreeni ar fi la originea valului de atacuri cibernetice împotriva unor bănci, ceea ce i-a permis să adune ‘sute de milioane’ de dolari pentru regimul de la Phenian, au declarat miercuri experţi în securitatea informatică pentru AFP, potrivit agerpres.

Acest grup, denumit APT38, este distinct de alte operaţiuni de piratare informatică desfăşurate la nivel de stat, dar este legat de regimul nord-coreean, susţine societatea FireEye într-un raport publicat miercuri, care dezvăluie existenţa respectivei unităţi.


Citeşte şi: După ce a fost devastată de cutremure şi tsunami, pe insula Sulawesi a erupt un vulcan

Grupul face parte dintr-un ansamblu mai mare cunoscut sub numele de „Lazarus”, dar dispune de un know-how şi instrumente specifice care i-au permis să realizeze unele dintre cele mai spectaculoase atacuri cibernetice.

Modul de operare al APT38 este să nu te grăbeşti în a-ţi cunoaşte ţinta.

Grupul aşteaptă uneori luni de zile sau chiar mai mult de un an pentru a aduna informaţii despre obiectivele sale înainte de a ataca, a explicat Sandra Joyce, vicepreşedinta Departamentului de informaţii de la FireEye.

Potrivit estimărilor companiei de securitate cibernetică, APT38 ar fi reuşit să sustragă până la 1 miliard de dolari din băncile vizate de grup.

Citeşte şi: Două pachete cu ricină au fost trimise la Pentagon. Un alt colet suspect îl avea ca destinatar pe Donald Trump