DISTRIBUIȚI
dpa

Partidul Laburist din Marea Britanie (opoziţie) a anunţat marţi că a fost victima unui amplu atac informatic care a vizat platformele sale digitale, dar şi-a exprimat încrederea că nu au fost furate informaţii. Incidentul survine cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative din 12 decembrie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt al partidului a precizat că atacul a fost raportat către Centrul naţional pentru securitatea cibernetică şi că, deşi acţiunea a dus la „încetinirea unora dintre activităţile de campanie”, acestea au fost reluate în cursul dimineţii de marţi.


Citește și: Un fost șef de stat negociază o întâlnire între Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski

Serviciile secrete britanice au avertizat că există riscul unor atacuri informatice din partea Rusiei şi a altor ţări, inclusiv în perioada alegerilor, când principalele două partide din regat lansează campanii online pentru a-şi transmite mesajele către alegători.

„Am experimentat un atac informatic sofisticat şi la scară amplă asupra platformelor digitale laburiste. Am luat prompt măsuri şi aceste tentative au eşuat, datorită sistemelor noastre robuste de securitate. Integritatea platformelor noastre a fost menţinută şi avem încredere că nu s-au produs scurgeri de date”, se arată într-un comunicat al Partidului Laburist.

Citește și: Un submarin american dispărut în 1944, GĂSIT pe coasta niponă

Un oficial din sfera securităţii a declarat pentru Reuters că atacul informatic antilaburist a fost unul de tip Ddos, de scurtă durată şi nu deosebit de sofisticat.

Premierul conservator Boris Johnson a convocat alegeri la 12 decembrie, în încercarea de a pune capăt blocajului în care a ajuns procesul de Brexit în parlament, la peste trei ani după ce britanicii au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, aminteşte Reuters.