DISTRIBUIȚI

Hackeri din Italia au furat cantităţi masive de date despre artişti şi au cerut o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru returnarea lor, relatează dpa, potrivit agerpres

Societatea Italiană a Autorilor şi a Editorilor (SIAE) – care colectează redevenţe în numele muzicienilor, actorilor, autorilor şi dansatorilor – a fost miercuri ţinta piraţilor informatici, rezultând în circa 60 de gigabiţi de material criptat şi acum ilizibil.


Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

Directorul SIAE, Geatano Blandini, a declarat pentru agenţia de presă ANSA că 28.000 de documente – inclusiv adrese, cărţi de identitate şi informaţii medicale – au fost descărcate şi au apărut deja parţial la vânzare pe dark web.

Hackerii cer o răscumpărare de 3 milioane de euro în bitcoin, a spus el. „SIAE nu va plăti o răscumpărare”, a spus Blandini, adăugând că autorităţile investighează în prezent cazul.

A fost un atac cibernetic de tip ransomware, a spus Geatano Blandini.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii

Prin atacurile de tip ransomware datele victimelor sunt criptate. De obicei hackerii oferă victimei atacului o cheie de criptare, în schimbul unor plăţi în criptomonedă care pot fi de sute de mii sau chiar de milioane de dolari.

Se pare că în urmă cu câteva săptămâni a mai existat un atac asupra SIAE, pentru care un grup de hackeri numit Everest şi-a asumat responsabilitatea, a precizat ANSA.