DISTRIBUIȚI
AFP

Europa trebuie să fie reînnoită cât mai rapid posibil, pentru că acesta este cel mai bun mod de a avansa, a declarat duminică liderul grupului europarlamentar liberal, Guy Verhofstadt, după ce a votat în alegerile pentru parlamentul European în oraşul belgian Gent, potrivit agerpres.

”Noi trebuie să reînnoim Europa cât mai rapid posibil, pentru că putem continua la infinit cu Brexit şi alte exit-uri. Aşadar, trebuie să avansăm şi cel mai bun mod de a avansa este reînnoirea Europei, pentru că Europa este singurul nostru viitor”, a spus fostul premier al Belgiei.


Citește și : Trump evocă ‘mari progrese’ în negocierile comerciale dintre SUA şi Japonia

Belgia este una dintre cele cinci ţări membre ale UE unde votul este obligatoriu, celelalte fiind Bulgaria, Cipru, Grecia şi Luxemburg.

În afară de alegătorii belgieni, cetăţenii din alte 20 de state membre ale UE votează duminică în cadrul alegerilor europarlamentare. În primele trei zile ale scrutinului, organizat în perioada 23-26 mai, şi-au exprimat dreptul de vot alegătorii din Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Republica Cehă, Letonia, Malta şi Slovacia.