DISTRIBUIȚI
Publimetro

Guvernul venezuelean a denunţat miercuri ”ameninţările violente” ale preşedintelui american Donald Trump, la o zi după discursului acestuia în cursul căruia a afirmat că ”tirania” socialistului Nicolas Maduro va fi ”distrusă”, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Trump jigneşte şi nu respectă poporul venezuelean, rostind ameninţări violente împotriva integrităţii acestuia şi a guvernului constituţional, legitim şi democratic al preşedintelui Nicolas Maduro”, se arată într-un text citit de şeful diplomaţiei venezuelene, Jorge Arreaza.


Citește și : SUA suspendă un program secret cu Turcia care implica utilizarea dronelor militare

”Maduro este un lider nelegitim, un tiran care îşi brutalizează poporul. Dar folosirea tiraniei de către Maduro va fi spulberată şi distrusă „, a afirmat liderul de la Casa Albă în cadrul discursului său privind Starea Uniunii susţinut în faţa Congresului SUA, înainte de a-l saluta pe opozantul venezuelean Juan Guaido prezent în sală.

Guaido, recunoscut de Statele Unite şi de peste aproximativ 50 de ţări ca preşedinte interimar al Venezuelei, a fost unul dintre invitaţii de onoare ai cuplului prezidenţial pentru această alocuţiune tradiţională.

Donald Trump urmează să-l primească miercuri la Casa Albă pe Juan Guaido la 14:15 (19:15 GMT).

Citește și : Australia ia în considerare trimiterea cetățenilor evacuați din Wuhan în tabere miniere izolate

„Această vizită va fi ocazia pentru a reafirma angajamentul Statelor Unite faţă de poporul venezuelean şi pentru a discuta cu preşedintele Guaido modalităţi de a promova o tranziţie democratică în Venezuela”, a indicat executivul american.