DISTRIBUIȚI
Politico.EU

Statele Unite sunt hotărâte să îşi atingă obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în pofida deciziei nefavorabile recente a Curţii Supreme, a declarat vineri pentru AFP reprezentantul administraţiei Biden, John Kerry, potrivit agerpres.   

„Suntem hotărâţi să ne atingem obiectivele. Le putem realiza”, a spus el despre aceste angajamente oficiale, la o zi după o decizie a Curţii Supreme a SUA, foarte conservatoare, care limitează puternic statul federal în lupta împotriva încălzirii globale.


Citește și :  Putin a dispus naţionalizarea unui proiect de exploatare a petrolului şi gazului în care erau implicate şi companii japoneze

„Bineînţeles că ne-ar ajuta dacă am avea o majoritate la Curtea Supremă a SUA care să înţeleagă cu adevărat gravitatea situaţiei şi să fie mai capabilă să încerce să ajute cumva decât să pună beţe în roate”, a declarat John Kerry.

Preşedintele Joe Biden, care a readus SUA în acordul de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice părăsit la iniţiativa predecesorului său Donald Trump, a anunţat în aprilie 2021 că SUA vor reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 50-52% până în 2030, comparativ cu 2005.

Preşedintele Joe Biden a prezentat aceste noi angajamente la ONU pentru a se apropia de obiectivele acordului convenit la Paris din 2015, când John Kerry a fost implicat în calitate de şef al al diplomaţiei americane în administraţia Barack Obama.

Joi, Curtea Supremă a decis că Agenţia federală pentru protecţia mediului din SUA (EPA) nu poate adopta reguli generale pentru a reglementa emisiile centralelor pe cărbune care generează aproape 20% din energia electrică a ţării.

Citește și : Numărul cazurilor de COVID-19 din M.Britanie a crescut cu mai mult de jumătate de milion într-o săptămână

„Sunt convins – iar juriştii noştri studiază cu atenţie – că această decizie lasă suficientă marjă de manevră pentru a face o mulţime de lucruri pe care trebuie să le facem „împotriva schimbărilor climatice”, a explicat John Kerry.”Nimeni, nicio bancă, niciun creditor privat, nu va finanţa o nouă centrală de cărbune în SUA”.”Cărbunele este cel mai rău combustibil din lume”, a spus el.