DISTRIBUIȚI

Guvernul Benjamin Netanyahu a atenţionat, vineri, Statele Unite că revenirea în Acordul nuclear iranian va facilita avansarea activităţilor atomice iraniene, informează mediafax.

„Israelul menţine angajamentul de a opri Iranul să se doteze cu arme nucleare; poziţia Israelului faţă de Acordul nuclear iranian nu s-a schimbat”, anunţă Guvernul israelian, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.


Citește și : Von der Leyen mulțumește României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova

„Israelul consideră că revenirea la Acordul nuclear va facilita parcursul Iranului spre arsenal nuclear. Israelul este în contact strâns cu Statele Unite pe această temă”, a subliniat Guvernul israelian.

Administraţia Joseph Biden a semnalat, joi, că Statele Unite ar accepta o invitaţie a Uniunii Europene de reluare a negocierilor cu Iranul pe tema Acordului nuclear iranian (Planul Comun Complet de Acţiuni – JCPOA).

Enrique Mora, un diplomat european de rang înalt, a transmis că Uniunea Europeană este „pregătită” să organizeze negocieri pe tema programului nuclear iranian, în contextul în care este un „moment critic”.

Iranul a intensificat activităţile de stocare a uraniului ca reacţie la retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul.

Preşedintele Hassan Rohani a transmis că Iranul va reveni la respectarea în totalitate a angajamentelor asumate prin Acordul nuclear din 2015 doar dacă Statele Unite anulează sancţiunile.

Citește și : Premierul Spaniei condamnă protestele violente generate de arestarea unui rapper catalan

Preşedintele Joseph Biden a semnalat că Statele Unite ar putea reveni în Acordul nuclear iranian, însă a cerut clauze suplimentare, care să limiteze activităţile balistice iraniene şi influenţa regională a Teheranului.

Noul ambasador israelian la Washington, Gilad Erdan, a avertizat marţi că Israelul s-ar putea disocia de strategia Administraţiei Joseph Biden privind programul nuclear iranian în cazul în care Statele Unite revin în Acordul atomic din 2015.