DISTRIBUIȚI
Kayak

Guvernul Marii Britanii ia în considerare ipoteci pe 50 de ani, care ar putea trece din generație în generație, pentru a pune capăt crizei imobiliare, potrivit Sky News, informează mediafax.

Proprietarii de locuințe ar putea contracta în curând credite ipotecare pe o perioadă de 50 de ani, care să fie transmise copiilor lor după decesul părinților, conform noilor planuri luate în considerare de guvernul Marii Britanii.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

Acordurile de creditare de tip japonez ar putea permite oamenilor să cumpere o locuință fără a se aștepta să plătească ratele de rambursare a creditului ipotecar pe parcursul vieții.

În schimb, proprietatea și datoriile restante ar fi transmise copiilor lor.

Întrebat despre acest sistem, prim-ministrul Boris Johnson a declarat că ia în considerare „cu siguranță” ipotecile între generații.

Acest lucru vine în contextul în care împrumuturile ipotecare au scăzut cu 36% în aprilie, un alt semnal că piața imobiliară în plină expansiune începe să piardă din avânt.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului

Ideea a fost lansată în cadrul guvernului, deoarece ar putea permite oamenilor să cumpere o casă mai mare decât și-ar putea permite altfel.