DISTRIBUIȚI
Reuters

Testele balistice efectuate recent de Coreea de Nord încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU, a transmis vineri Kotaro Nogami, purtător de cuvânt al Guvernului japonez, făcând apel la oprirea imediată a acestor activități, relatează Reuters, potrivit mediafax.

„Au fost rachete balistice, ceea ce contravine rezoluțiilor ONU”, a declarat Kotaro Nogami în cadrul unei conferințe de presă.


Citește și : Penuria din Siria se atenuează: Două petroliere au livrat ţiţei după şase luni

Coreea de Nord a efectuat efectuat joi un exerciţiu de trageri cu rachete cu rază lungă de acţiune, care a fost supervizat personal de liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, a transmis agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Japonia, care este în raza de acțiune a rachetelor nord-coreene cu rază medie, susține rezoluțiile ONU care forțează Administrația de la Phenian să abandoneze programul nuclear și balistic.

Rezoluțiile ONU interzic Coreei de Nord să lanseze rachete balistice, în caz contrar riscând noi sancțiuni.

Exercițiul de trageri cu rachete de joi are loc la aproape o săptămână după ce Phenianul a reluat testele balistice, ce fuseseră întrerupte după testarea unei rachete intercontinentale în noiembrie 2017.

Citește și : Guvernul din Sri Lanka impune măsuri de control în moschei după atentatele de Paşti