DISTRIBUIȚI
Japanese national flags flutter in front of buildings at Tokyo's business district in Japan, February 22, 2016. REUTERS/Toru Hanai

Planul de stimulare a economiei Japoniei trebuie să depășească suma de 100 miliarde de dolari, spune un reprezentant al partidului de guvernământ, citat de Reuters , informează mediafax.

Stimulentele economice promise de autoritățile Japonia trebuie să fie suficient de mari pentru a depăși deficitul de producție al economiei de aproximativ 15.000 de miliarde de yeni (100 de miliarde de dolari), a declarat duminică un înalt oficial al partidului de guvernământ.


Citește și : Biden a declarat că intenţionează să candideze pentru un al doilea mandat în 2024, dar nu a luat încă o decizie oficială

„Decalajul produsului intern brut (PIB) al Japoniei este acum de aproximativ 15.000 de miliarde de yeni. Nu este suficient doar să umplem acest decalaj”, a declarat Yoshitaka Shindo, președinte executiv interimar al consiliului de cercetare politică al Partidului Liberal Democrat (PLD), aflat la guvernare.

„Atât calitatea, cât și mărimea sunt importante”, a mai spus Shindo despre pachetul de măsuri, elaborat de administrația premierului Fumio Kishida pentru a atenua lovitura dată de creșterea prețurilor la combustibili și materii prime.

PLD i-a înmânat propunerea sa lui Kishida, liderul partidului, săptămâna trecută, a declarat Shindo la o emisiune a televiziunii publice NHK.

„Este important este să obținem stabilitatea prețurilor. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să avem salarii mai mari”, a adăugat Shindo.

Se așteaptă ca guvernul să anunțe pachetul de stimulare până la sfârșitul acestei luni, în condițiile în care yenul slab crește presiunea asupra gospodăriilor.

Citește și : Zelenski acuză Rusia că întârzie ‘în mod deliberat’ trecerea navelor încărcate cu cereale ucrainene

 

Guvernul și coaliția de guvernare iau în considerare cheltuieli bugetare de peste 20.000 de miliarde de yeni (140 de miliarde de dolari) pentru a finanța pachetul, a anunțat vineri agenția de știri Kyodo. Pachetul ar putea fi chiar mai mare, având în vedere cheltuielile efectuate de autoritățile locale.