DISTRIBUIȚI
Italian Prime Minister Giorgia Meloni speaks during a news conference to present her government's first budget in Rome, Italy, November 22, 2022. REUTERS/Remo Casilli

Guvernul italian urmăreşte „cu îngrijorare şi atenţie” atacurile asupra misiunilor diplomatice ale Italiei din Berlin, unde a fost incendiată maşina unui oficial al Ambasadei Italiei şi la consulatul din Barcelona, a declarat sâmbătă executivului de la Roma, Giorgia Meloni, potrivit EFE, scrie agerpres.  

Maşina primului consilier al ambasadei Italiei la Berlin, Luigi Estero, a ars vineri în urma unui incendiu provocat, după cum a indicat guvernul italian într-o notă.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

„Acestui episod i se adaugă acte de vandalism comise la consulatul nostru general din Barcelona”, a spus Meloni.

La rândul său, vicepremierul şi ministrul de externe italian, Antonio Tajani, a oferit mai multe detalii despre atacul de la Barcelona într-un comunicat în care a cerut să se facă ‘lumină deplină’ asupra ‘dinamicii acestor acte’.

„Ieri după-amiază, persoane necunoscute au spart geamul clădirii în care se află Consulatul General de la Barcelona, vandalizând un perete de la intrarea în clădire”‘, a detaliat Tajani.

Într-un atac similar în decembrie, o maşină care aparţinea primului consilier al Ambasadei Italiei din capitala Greciei, Susanna Schlein, a fost incendiată.

Meloni a declarat la momentul respectiv că atacul a fost „probabil de origine anarhistă” şi şi-a exprimat „îngrijorarea profundă” în legătură cu cele întâmplate.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Susanna Schlein este sora lui Elly Schlein, care pare să fie unul dintre cei mai puternici candidaţi pentru a-l înlocui pe Enrico Letta la conducerea Partidului Democrat, principala forţă progresistă din Italia şi al doilea partid ca mărime din ţară, potrivit EFE.

„Guvernul urmăreşte cu îngrijorare şi atenţie aceste noi cazuri de violenţă împotriva funcţionarilor şi reprezentanţilor noştri diplomatici”, a denunţat Meloni sâmbătă.