DISTRIBUIȚI

Guvernul italian era divizat vineri în legătură cu linia feroviară Lyon-Torino, deoarece Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem) cere oprirea proiectului, în timp ce Liga (extrema-dreaptă) pledează pentru continuarea lui, relatează AFP, potrivit agerpres.

Subiectul respectiv i-a divizat deja pe cei doi aliaţi din guvernul italian la sfârşitul lunii mai, în timpul elaborării programului lor comun, în care ei s-au angajat în cele din urmă ”să suspende lucrările de execuţie” la linia feroviară şi ”să rediscute integral proiectul”.


Citeşte şi: Viktor Orban spune că este nevoie de o nouă Comisie Europeană

Dar în ultimele zile M5S şi-a înmulţit atacurile şi, potrivit publicaţiilor La Stampa şi La Repubblica, şeful guvernului, Giuseppe Conte, a decis să oprească proiectul.

Nu a existat însă o comunicare oficială şi surse de la biroul lui Conte au dat asigurări unor media că dosarul nu se află pentru moment pe masa discuţiilor.

”Când studiez un dosar, precum cel referitor la linia feroviară Torino-Lyon, nu vreau să mă confrunt cu mânia şi dezgustul în legătură cu banii risipiţi ai cetăţenilor italieni. A fost o enormă risipă de bani publici pentru a-i favoriza pe obişnuiţii potentaţi, clanurile politico-economice şi chiar criminalitatea organizată”, a denunţat marţi ministrul transporturilor, Danilo Toninelli (M5S).

Dar Liga lui Matteo Salvini se opune opririi acestui proiect. ”Din punctul meu de vedere, trebuie să mergem înainte, nu să dăm înapoi”, a afirmat vineri la radio ministrul Toninelli, care deţine şi funcţia de vicepremier. ”Trebuie făcută o analiză a costurilor şi a beneficiilor: infrastructura este utilă sau nu. Costă oare mai mult blocarea sau continuarea ei ?”, a adăugat el.

Citeşte şi: Bashar al-Assad vrea ca armata rusă să rămână în Siria pe termen lung

Opoziţia a criticat la rândul ei o eventuală abandonare a proiectului: ”Două miliarde de penalităţi, blocarea finanţărilor europene, 4.000 de locuri de muncă aflate în pericol. Ţara întreagă va plăti nebunia guvernului de a bloca (proiectul) Torino-Lyon”, a scris pe Twitter secretarul Partidului Democrat (centru-stânga), Maurizio Martina.

Patronatul a apărat şi el proiectul. ”Suntem cea de-a doua ţară manufacturieră din Europa” şi, pentru a fi competitivi, întreprinderile trebuie să aibă ”infrastructuri demne de o mare ţară industrială”, a afirmat Vincenzo Boccia, şeful principalului sindicat al patronatului.