DISTRIBUIȚI

Guvernul irlandez a anunţat marţi că amână redeschiderea puburilor din Dublin şi că impune noi restricţii pentru adunările între familii, din cauza reapariţiei cazurilor de coronavirus, scrie agerpres.

După închiderea decretată în martie, Irlanda, care a înregistrat 1.784 de decese din 31.192 de cazuri înregistrate de Covid, a redeschis restaurantele care serveau mâncare la sfârşitul lunii iunie. Anunţată pentru prima dată pentru 10 august, redeschiderea celorlalte localuri a fost amânată pentru 21 septembrie, scrie Le Figaro.


Citește și : SUA vor împiedica Iranul să-şi procure arme ruse sau chineze

„Dacă această dată este confirmată la nivel naţional, capitala va fi exclusă”, a anunţat vicepremierul Leo Varadkar, într-o conferinţă de presă.

Din această cauză, grupurile vor fi limitate la şase persoane. De asemnenea, locuitorii din Dublin sunt sfătuiţi să îşi limiteze călătoriile în afara capitalei.

„Situaţia din capitala noastră este îngrijorătoare şi s-a deteriorat în ultimele săptămâni”, a explicat Varadkar. „Dacă acest lucru continuă, ar putea deveni imposibil să ţinem virusul departe de spitale, de casele de batrâni şi de fabrici”, a avertizat el. Potrivit acestuia, rata pozitivităţii la teste este de 3,5% în capitală, faţă de 2% în restul ţării.

Citește și : Un fost lider al sârbilor bosniaci a murit de COVID-19

Guvernul a anunţat ca va da 600 de milioane de euro pentru pregătirea sistemului de sănătate pentru iarnă, o perioadă dificilă din cauza epidemiilor sezoniere.