DISTRIBUIȚI
German Culture

Guvernul german a promis miercuri suplimentarea investiţiilor pentru regiunile neglijate, nu doar din estul ţării, în care există deficit de cadre medicale, reţele de telefonie mobilă fără acoperire totală sau legături rutiere precare, transmite DPA, potrivit agerpres.

‘Scopul este să le oferim oamenilor oportunitatea să trăiască în zonele în care s-au născut’, a explicat ministrul de interne Horst Seehofer. ‘Pentru aceasta, trebuie să reajustăm politica structurală şi politica de dezvoltare în Germania’, a menţionat el.


Citește și : Prioritățile Ursulei Von der Leyen la șefia Comisiei Europene: statul de drept, migraţia, competitivitatea şi clima

Potrivit lui Seehofer, regiuni cu dezvoltare structurală deficitară există nu doar în estul ţării – ca rezultat al divizării istorice a Germaniei -, asistenţă specială necesitând şi alte zone.

‘Există regiuni care riscă să fie lăsate în urmă’, a declarat şi ministrul agriculturii, Julia Kloeckner, subliniind că Germania nu va putea acoperi decalajele cu politicile actuale, ci va avea nevoie de unele mai ţintite.

Potrivit guvernului federal, aceste politici vor include şi sprijin economic. Firmele ar trebui atrase în special în regiunile pe care tinerii le părăsesc. De asemenea, ar trebui înfiinţate instituţii federale şi institute de cercetare în zone aflate la distanţă de ‘regiunile metropolitane supraîncălzite’, a spus ministrul Seehofer.

Totodată, guvernul federal va discuta cu autorităţile locale despre cum ar putea fi reduse mai rapid nivelurile ridicate de îndatorare, astfel încât municipalităţile să aibă la dispoziţie mai mulţi bani pentru investiţii.

Citește și : Trump: Sancţiunile împotriva Iranului vor fi intensificate ‘substanţial’

Cu toate acestea, multe proiecte cu finanţare federală, precum linii de autobuz şi legături feroviare, internet de mare viteză şi asistenţă medicală completă, rămân nedetaliate, iar sursele pentru aceste fonduri pentru ele sunt la fel de vagi.

Guvernul nu a alocat în mod deliberat miliarde de euro pentru a egaliza condiţiile de trai între regiuni, a explicat Seehofer, precizând că această sarcină trebuie implementată de fiecare ministru în limitele bugetului primit, obligându-l să stabilească priorităţi.