DISTRIBUIȚI
South China Morning Post

Guvernul german încearcă să controleze mai bine fluxul de bani provenit din state din Golf pentru moscheile de pe teritoriul său, în scopul de a aborda ideologia extremistă în islam, relatează vineri agenţia DPA, scrie agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a declarat vineri că există o cooperare în acest sens cu Kuweitul din 2017 şi că discuţiile continuă cu ”o întreagă serie de state” pentru stabilirea unui parteneriat similar.


Citește și : Lavrov: Rusia aşteaptă clarificări din partea SUA cu privire la anunţata lor retragere din Siria

Cercetători de la canalele germane NDR şi WDR şi de la publicaţia Sueddeutscher Zeitung au relatat la începutul acestei săptămâni că guvernul de la Berlin intenţionează să-i monitorizeze pe donatorii şi pe beneficiarii donaţiilor pentru moschei, în cooperare cu serviciile de informaţii interne şi externe.

În ultimele zile a existat o dezbatere pe tema dacă Germania ar trebui să introducă echivalentul musulman a ceea ce se numeşte taxa bisericească pe care toţi creştinii înregistraţi din ţară trebuie s-o plătească.

Citește și : Un gard de circa 60 de kilometri a fost construit la frontiera dintre Ucraina și Peninsula Crimeea

În timp ce guvernul turc este considerat că are o oarecare influenţă asupra vieţii islamice în Germania, guvernul de la Berlin nu a reuşit până acum să obţină date fiabile privind amploarea influenţei străine asupra moscheilor de pe teritoriul german.