DISTRIBUIȚI
The Daily Beast

Guvernul german denunţă duminică o ”nouă tentativă de intimidare nucleară” a Rusiei, după anunţul lui Vladimir Putin privind desfăşurarea unor rachete ”tactice” pe teritoriul Belarusului, relatează AFP, scrie news.ro

”Nu ne vom lăsa deviaţi de la direcţia noastră” de aceste ameninţări, declară AFP, sub protecţia anonimatului, un oficial de la Ministerul german de Externe.


Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

”Comparaţia făcută de către preşedintele Putin cu rachetele nucleare ale NATO este greşită şi nu poate servi ca justificare”, respinge el.

Belarusul ”contravien” angajamentului pe care şi l-a asumat de a rămâne un teritoriu neînarmat nuclear, denunţă oficialul citat.

Liderul de la Kremlin a anunţat sâmbătă că Rusia urmează să desfăşoare armament nuclear ”tactic” în Belarus şi că zece avioane au fost echipate pentru a fi pregătite să folosească acest tip de armament.

”Nu e nimic neobişnuit aici: Statele Unite fac asta de zeci de ani. Ele îşi desfăşoară de mult timp armamentul nuclear tactic pe teritoriile aliaţilor lor”, a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat televiziunii ruse.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Statele Unite au şase baze nucleare în Europa – câte una în Belgia, Germania, Olanda şi Turcia şi două în Italia.