DISTRIBUIȚI
German Culture

Guvernul de la Berlin a confirmat că, potrivit serviciilor de informaţii germane, există două birouri de poliţie chineze ilegale în Germania, care le permit autorităţilor chineze să lucreze în străinătate în mod neautorizat şi să colecteze informaţii, relatează DPA, potrivit agerpres

Executivul de la Berlin a răspuns astfel unei întrebări scrise adresate de către deputata germană Joana Cotar.


Citește și : Armata poloneză are în vedere să convoace circa 200.000 de civili pentru instrucţie militară

Se crede că respectivele birouri sunt ”organizate la nivel personal şi mobil”. ”Nu a fost înfiinţat niciun birou permanent”, a precizat guvernul german.

Birourile de poliţie ilegale sunt ”conduse de indivizi din diaspora chineză”, cetăţeni chinezi şi germani, a adăugat guvernul federal de la Berlin.

Un total de cinci birouri regionale, dintre care unul la Berlin, le-a oferit unor indivizi chinezi şi germani de origine chineză consiliere juridică legată de certificate şi cereri.

Motivul a fost acela de a colecta informaţii şi de a răspândi propagandă.

Organizaţia neguvernamentală Safeguard Defenders, care monitorizează încălcările drepturilor omului în China, a atras atenţia autorităţilor după publicarea unui raport privind existenţa unor birouri ilegale de poliţie peste hotare, în Germania şi Ţările de Jos.

Citește și : Papa Francisc a început să plângă când a menţionat suferinţa ucrainenilor, în timpul unei rugăciuni

Printre altele, aceste birouri de poliţie sunt utilizate pentru a persecuta criticii la adresa regimului chinez, potrivit Safeguard Defenders. Beijingul a respins toate aceste acuzaţii.