DISTRIBUIȚI
afp

Guvernul german a solicitat ajutorul Comisiei Europene pentru salvarea unei nave germane private cu migranţi Alan Kurdi, care se află în Marea Mediterană cu aproape 150 de oameni la bord, relatează dpa, potrivit agerpres.

Comisia a fost solicitată ”pentru sprijin coordonat” în ceea ce priveşte migranţii, a spus un purtător de cuvânt vineri.


Citește și : Boris Johnson mulțumește personalului medical care l-a tratat de COVID-19

Italia şi Malta au avertizat anterior organizaţii de salvare pe mare private că porturile lor au fost închise navelor de refugiaţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Nava Alan Kurdi a luat la bord aproximativ 150 de persoane în largul coastei Libiei şi vineri naviga în largul Siciliei.

Garda de coastă italiană a preluat un tânăr de pe navă din ”motive de sănătate mintală”, a declarat purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Gorden Isler.

Căpitanul Baerbel Beuse a cerut de asemenea centrului de salvare italian să furnizeze alimente, medicamente şi combustibil pentru navă, a indicat joi Sea-Eye, dar până acum nu au fost livrate alimente. Din cauza lipsei de spaţiu, oamenii de la bord nu puteau să doarmă, au adăugat sursele citate.

Citește și : Capacitatea de la terapie intensivă din Istanbul, ocupată în proporţie de 80% de pacienţi cu COVID-19

Ministrul de Interne al Germaniei a declarat că guvernul examinează locaţii alternative în care persoanele de la bordul navei ar putea să meargă pe malul mării şi că se află în contact cu alte capitale.

Germania era pregătită să aibă o ”contribuţie constructivă”, a subliniat purtătorul de cuvânt. Guvernul de la Roma consideră că Germania este responsabilă pentru problema acestor migranţi.