DISTRIBUIȚI
afp

Premierul francez Edouard Philippe a propus luni să se amâne pentru 21 iunie cel de-al doilea tur al alegerilor municipale, preconizat iniţial să aibă loc duminică, 22 martie, informează AFP, Reuters şi BFMTV, potrivit agerpres.

Această propunere a fost făcută cu câteva ore înainte de intervenţia preşedintelui Emmanuel Macron, care urmează să se adreseze pentru a doua oară în decurs de patru zile francezilor în contextul epidemiei de coronavirus care se extinde în Franţa.


Citește și : Federaţia croato-musulmană din Bosnia declară STARE de DEZASTRU

Şeful guvernului, care i-a primit în această luni la Matignon pe liderii partidelor şi preşedinţii celor două camere ale parlamentului, le-a propus să amâne cel de-al doilea tur al alegerilor municipale din cauza riscului sanitar legat de coronavirus.

Emmanuel Macron urma la rândul său să-i primească la ora locală 17:00 pe preşedintele Senatului, Gerard Larcher, şi pe cel al Adunării Naţionale, Richard Ferrand, pentru a-i consulta cu privire la criză, înainte de alocuţiunea sa prevăzută pentru ora locală 20:00.

Citește și : Amenzi aspre pentru israelienii care propagă fake news

Săptămâna trecută, executivul alesese menţinerea primului tur al alegerilor municipale în pofida riscului sanitar provocat de epidemia de coronavirus.

Primul tur al alegerilor locale din Franţa, care a avut loc duminică, 15 martie, a fost marcat de o absenţă record la urne (56% dintre cei 48 milioane de alegători) din cauza temerilor de contaminare cu noul coronavirus, conform presei franceze.