DISTRIBUIȚI
afp

Ministrul sportului din Franţa, Laura Flessel, a anunţat marţi că a demisionat din funcţie ‘din motive personale’, relatează AFP, Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Fostă campioană olimpică la scrimă, care se numără printre cei mai populari miniştri din guvernul francez, şi-a anunţat demisia cu puţin timp înainte de remanierea cabinetului aşteptată în cursul zilei de marţi.


Citeşte şi: Incendiu puternic la o şcoală primară din Londra

‘După 16 luni în fruntea Ministerului Sportului, am luat decizia să plec din guvern din motive personale’, a afirmat Laura Flessel într-un comunicat.

‘Voi continua să fiu un coechipier fidel al preşedintelui (Emmanuel Macron) şi premierului (Edouard Philippe), cărora le împărtăşesc determinarea şi patriotismul’, a afirmat Flessel într-un comunicat.

Potrivit anturajului doamnei Flessel, ‘ea doreşte să-şi recâştige libertatea şi să acţioneze diferit’ iar demisia ei ‘nu are nicio legătură cu problemele bugetare’.

În 2017, Ministerul Sportului a anunţat o scădere a bugetului cu 7%, până la 481 milioane de euro, înainte de o suplimentare a acestuia cu 27 de milioane de euro votată în Parlament. Până în 2024, statul trebuie să investească un miliard de euro în infrastructura Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Paris.

Vezi şi: Măcel în Mexic. Şeful trupelor speciale a fost asasinat la Guadalajara – FOTO

Demisia răsunătoare a ministrului mediului, Nicolas Hulot, figura foarte populară a executivului, a determinat guvernul francez să anunţe o remaniere, care este aşteptată până la sfârşitul zilei de marţi.

‘Franţa a cunoscut un an sportiv excepţional, cu atribuirea Jocurilor Olimpice în 2024, a Cupei Mondiale de Rugby în 2023, numeroase victorii, inclusiv cea emblematică a echipei noastre de fotbal’, a spus ministrul.